Interview met Bert de Stigter

Bert1

Bert zingt  op projectbasis mee met Music for All.  Dit houdt in dat hij geen vast lid is, maar enkele maanden voor een grote uitvoering de repetities bezoekt en meezingt tijdens de voorstelling. Hij is hiervoor gevraagd,  omdat mannenstemmen zeer welkom zijn bij ons koor.

Bert zingt al zijn hele leven. In zijn jonge jaren is hij begonnen bij Jongerenkoor  Rheden, dat destijds begeleid werd door onze dirigent Christan Grotenbreg. Daarna heeft Bert gezongen bij meerdere koren: projectkoren, gelegenheidskoren en kerkkoren.

Operakoor

Het koor waar Bert zelf al jaren bij zingt is het Goog; het Gelders Opera- en Operette Gezelschap.  Net als bij ons koor wordt bij het Goog ook uit het hoofd gezongen en er wordt ook gespeeld. ‘Muziektheater is mij dus niet vreemd’ zegt Bert.  ‘De repetities zijn wel anders. Bij het GOOG zijn we een hele avond met één lied bezig, bij Music for All is er meer afwisseling. Daar komen op een repetitieavond meerdere muziekstukken aan bod. Het Goog treedt vaak op. Dit is leuk, maar kost ook veel tijd. Vast lid worden van Music for All zal daardoor niet gaan, maar om mee te doen met een grote uitvoering en de maanden voor het optreden te oefenen met de zangstukken vind ik erg leuk. ‘

Bert vindt Opera- en Operettemuziek erg mooi om te zingen, maar minder prettig  om naar te luisteren. Hij heeft geen uitgesproken muziekstijlvoorkeur. Hij kan veel waarderen, behalve hardrock.  Wel luistert hij tegenwoordig steeds vaker naar radio 4, de zender met klassieke muziek.

Recht van Spreken

Bert vindt het leuk om te zien hoe een muziekproductie groeit. ‘Het is mooi om het proces mee te mogen maken.  Eerst zijn er alleen losse liedjes en een geschreven tekst, daarna komt dit langzaam bij elkaar. Er zijn wel eens zorgen, maar uiteindelijk valt alles op zijn plek. Muziek en toneel komen dan bij elkaar.
Ik vertrouw op de kunde van de artistieke leiders, Wim Sanderse, de tekstschrijver/regisseur en Christan Grotenbreg, de componist/ muzikaal leider. Je krijgt met de voorstelling Recht van spreken een beleving mee waar je later nog over na kunt denken. Het is een stuk met diepgang. Bovendien worden er prachtige muziekstukken gezongen en gespeeld!”

Volledige inzet

‘Ik vind dat een projectlid  zich volledig moet inzetten en, zo mogelijk, alle repetities aanwezig moet zijn. Dan ben je van meerwaarde voor het koor. Waarschijnlijk mede hierdoor  word ik volledig geaccepteerd en voelt het koor als een warm bad. Ik voel me zeer welkom als projectlid.’

Bert, fijn dat je jouw stem wilt laten horen tijdens de repetities en bij de voorstellingen van Recht van Spreken in maart en april.

Irene Roodhuizen (koorlid)

Klik hier voor tickets.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s