De aanklager – blog van Marianne

MarianneThee, whisky, koffie, nog meer koffie, een rode jurk, een kindertekening en een rechtszaak. Zie hier wat ingrediënten voor een zeer aangrijpend theaterstuk.
Ik ben er trots op hieraan mee te mogen doen. Het zal een hele uitdaging worden, maar met onze dynamische regisseur Wim en briljante dirigent/musicus Christan zullen we vast een heel eind komen. 

 

Ook acteren

Na jaren van slechts zingen in een “gewoon” koor, ben ik sinds maart 2012 lid van dit leuke theaterkoor. Met name de kans om ook te acteren leek me een mooie stap vooruit.

Mijn rol in het nieuwe stuk is er één van aanklager. Zoals ik het zie natuurlijk geen echte karakterrol. Ik zie het zelf meer dat ik als aangever fungeer, waardoor ik mijn medespelers kan laten schitteren.

De juiste toon

Met kleinere groepjes hebben we al diverse malen het stuk besproken en wat uitgespeeld. Ook in mijn huis, waardoor helaas voor moeder geen whisky werd geschonken, maar waar de koffie rijkelijk vloeide.  Het gaat nog een hele kluif worden om de juiste toon te pakken te krijgen. Maar aan onze inzet zal het niet liggen. Flarden tekst spoken regelmatig door je hoofd en je betrapt je er soms op, dat je Wim’s zinnen ook in het echte leven als de jouwe gaat gebruiken.

Er zullen nog diverse maanden komen, waarbij ik ’s nachts wellicht in paniek wakker schrik, omdat ik m’n spreektekst niet meer weet en me plots realiseer dat er ook nog muziekteksten in dat hoofd van mij moeten zitten.
Maar in ieder geval heb ik er onnoemelijk veel zin in!

Marianne Zeilmaker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s