De Zoon – Blog van Willem

WillemSinds anderhalf jaar ben ik lid van Music for All en ik heb een rol gekregen in onze nieuwe productie ‘Recht van Spreken’. Ik heb al vaker wat toneel gespeeld, maar dit mijn eerste ‘grote’ rol onder de regie van een gedreven en professionele regisseur in een echte productie. Het is hele klus om de teksten te leren en je rol met verve neer te zetten. Samenwerken met anderen aan een productie is heel leerzaam.

In het stuk speel ik de zoon. Het leuke is dat ik in deze rol karaktertrekken moet spelen die voor mij niet natuurlijk zijn en daarom is het lastig om de juiste emoties te spelen. Maar door een goede karakteranalyse probeer ik mijn karakter te doorgronden. En het maakt mij extra bewust van mijn (voor)-oordelen en drijfveren.

Leesrepetities

We zijn begonnen met het hardop lezen van het stuk onder leiding van de regisseur. Allereerst natuurlijk gewoon voorlezen en pas daarna gespeeld lezen. Tijdens de leesrepetities werd steeds duidelijker wat mijn rol is en wat de rol van de anderen inhoudt. Door de leesrepetities leerde ik het stuk op een andere manier dan bij mij thuis. Ik hoorde hoe de zinnen klinken, je ziet en hoort de medespelers en ik leerde de regisseur en mijn medespelers beter kennen.

Schuren en schaven

Het leuke is dat het stuk speciaal voor ons koor werd geschreven. Het zit heel knap in elkaar en met de muzikale arrangementen van onze dirigent Christan wordt het een prachtige schouwspel. Elke keer wordt aan de productie geschuurd en geschaafd om straks samen met alle andere koorleden te kunnen schitteren. Samen met anderen zingen is al geweldig, maar ik vind het extra leuk en een eer om een rol te mogen spelen.

Het is keihard werken, maar heel erg leuk en leerzaam. En ik verwacht dat we straks onze toeschouwers ook een boeiende ervaring kunnen bieden!

Willem Kruithof

Klik hier voor Tickets

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s