20 jaar Music for All

DSC_0106

Dicky tijdens een Open Podium

Dicky Hagens was bij de oprichting van ons koor en zij zingt nog steeds met veel plezier. In het kader van ons 20-jarig bestaan schreef zij een jubileumblog.

“Music For All is ontstaan door een bericht in 1999 in het streekjournaal van Dieren. Daarin stond een oproep van Sjaak Leenders om een Musical theaterkoor te starten.
In de directe omgeving bestond zoiets nog niet.

Naast zang zal ook het dansen en acteren een belangrijke rol innemen, zo stond vermeld. Zangervaring was niet noodzakelijk, enthousiasme en inzet was belangrijker.

Ik had nog nooit in een koor gezongen, en dit leek me ontzettend leuk en ik was gelijk enthousiast.

Er werd een kennismakingsbijeenkomst georganiseerd in Theothorne, en daarbij kon je aangeven bij welke stemsoort je zou willen zingen.
Er was ook al bladmuziek, waardoor we gelijk al wat konden zingen. Er hadden zich zo’n 80(!!) leden aangemeld.

Ons debuut optreden was in het openluchttheater De Pinkenberg in Velp. Het was bloedheet, maar we hebben lekker gezongen, allemaal gekleed in het wit. Later is er ook veel kleding gemaakt voor ons, door Corrie Leenman en vrijwilligers van het koor.

Corrie en Sjaak

Corrie Leenman en Sjaak Leenders

Het is heel erg leuk om er vanaf het begin bij te zijn. We moesten worden ingeschreven, er moest een bestuur komen, er moest een naam worden bedacht. Uiteindelijk is gekozen voor deze naam, omdat deze een beetje lijkt op ‘musical’, ha ha.

We hebben door de jaren heen al vele optredens mogen doen.

Doordat Theothorne op een gegeven moment dicht ging, konden we daar niet meer repeteren, en  moesten we uitwijken. Eerst de muziekschool en later naar het oude kerkje in de Middelhovenstraat .Ook de optredens moesten buiten Dieren plaatsvinden.

De musical Pol (2006) heeft veel indruk gemaakt, deze hebben we met een kleine bezetting 6 x op mogen voeren, met prachtige muziek, 2 x in Apeldoorn, 2 x in Zevenaar, en omdat Theothorne weer openging ook nog 2 x in Dieren.

P1010202

P1010215

Scrooge was ook een heel leuke voorstelling. Richard Sprokkereef was toen onze regisseur en choreograaf.

Hij had een soort boekwerk bedacht, heel grote panelen, die per scene omgedraaid konden worden. Deze moesten allemaal beschilderd moesten worden, een heel karwei.

DSC_0027

Dit schilderen gebeurde in een koud kerkje, waar de kwasten bijna bevroren van de kou. Hennie Schoolderman heeft hier veel werk aan gehad, en veel mensen van ons koor hebben meegeholpen met schilderen. Erg leuk om samen te doen!

P1060080

Hennie aan het werk

P1060055

De voorstelling was in het Musiater in Zevenaar. Het was winter en het sneeuwde. Hoe mooi wil je het hebben voor de voorstelling Scrooge?

Het decor was prachtig geworden. Het werd een onvergetelijke voorstelling. Dit was in 2010, tevens de laatste voorstelling met Sjaak Leenders.

DSC_0061

DSC_0087

DSC_0136

Omdat na de voorstelling Scrooge, Sjaak Leenders afscheid nam kwam de vraag: hoe nu verder met het koor?

Gelukkig was daar Christan Grotenbreg, en daar zijn we heel erg blij mee.

CIG_IMG007

Christan, muzikaal leider vanaf 2011

Onder zijn leiding hebben we ook weer prachtige uitvoeringen mogen doen, zoals bijvoorbeeld Freudiana (met regie door Wim Sanderse).

DSC_0385

DSC_0349

Ook zijn we heel blij met de muziek die Christan schrijft. Zo mooi als alles samenkomt en klopt.

En nu bijna ons jubileumconcert. 20 jaar alweer! Met onze nieuwe regisseur Jasper Korving erbij gaat het helemaal goed komen.

Hij heeft leuke ideeën, en in samenwerking met Christan, moet je daar wel enthousiast van worden.

CIG_IMG024

Jasper Korving

Het wordt nog goed oefenen, maar we gaan er weer een leuke voorstelling van maken.

We zijn een leuke en gezellige groep mensen, met muziek (zingen) als hobby, we oefenen elke maandagavond met veel plezier. Ik kijk alweer uit naar dit concert.”

CIG_IMG010

Lieve groet,

Dicky Hagens

 

Bent u benieuwd naar onze jubileumvoorstelling op 8 en 9 februari? Reserveer dan hier TICKETS

 

2 thoughts on “20 jaar Music for All

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s